Stravovacie zariadenia

Existuje len pár oblastí podnikania, kde má hygiena taký priamy dosah na konečný zisk ako pri hoteloch, reštauráciách a kaviarňach. Nielenže je čistota dôležitou súčasťou skúseností hostí, ale zákazníci zároveň stále častejšie informujú o problémoch s hygienou prostredníctvom sociálnych médií, udeľujú nízke skóre a zlé hodnotenia.1 Navyše, porušenie bezpečnosti potravín môže byť veľmi nákladné, či už kvôli pokutám, alebo stratám zisku spôsobenými zmenou názoru zákazníkov. 

Program Tork Clean Care poskytuje stravovacím zariadeniam širokú škálu odborných vedomostí a hygienických riešení, vďaka čomu bude dobre postarané nielen o vašich hostí a zamestnancov, ale aj o váš imidž.

  • Správne hygienické postupy znamenajú dobré podnikanie.

    Nedávna americká štúdia ukázala, že jediná nákaza z jedla môže reštauráciu stáť milióny dolárov kvôli stratenému zisku, pokutám, právnym poplatkom, zvýšeniu poplatkov za poistenie, nákladom na kontroly a preškoleniu personálu.2 Európska štúdia zas ukázala, že viac ako 23 miliónov ľudí ročne ochorie z nebezpečných potravín.3  
     
    Postupy správnej hygienickej praxe vám pomôžu dlhodobo udržiavať bezpečnosť potravín. A nesmieme zabudnúť na ďalšie potenciálne výhody, ktoré s kvalitnou hygienou prichádzajú, ako je spokojnosť hostí, dobré pracovné prostredie, menej potravinového odpadu, znížená fluktuácia zamestnancov a vyššia pracovná morálka.4

  • Je to tímová snaha

    Aj keď pre mnohých ľudí je samozrejmé, že hygiena a čistenie sú dôležité, nie vždy je to priorita pre zamestnancov reštaurácie, ktorí sa často boria s mnohými úlohami naraz a sú často v časovom strese. Snaha získať potrebné vedomosti a stanoviť správne postupy sa nakoniec vždy vyplatí, pretože jedna chyba jedného zamestnanca môže mať fatálny vplyv na celé vaše podnikanie. Pravidelné školenia tímu objasňujú dôležitosť správnych hygienických postupov a zlepšujú motiváciu personálu, aby ich dodržiavali. Zároveň zvyšujú efektivitu. Keď personál vie, ako má hygienicky pracovať, jeho činnosti prebiehajú plynulejšie. Časom sa udržiavanie čistej kuchyne stane prirodzeným v celej firme.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Tipy v oblasti hygieny pre personál v stravovacích zariadeniach

Nedostatočná hygiena je najbežnejšou príčinou problémov s bezpečnosťou potravín5 v oblasti stravovacích zariadení. Našťastie, osobná hygiena sa môže zlepšiť alebo udržať dodržiavaním pár jednoduchých zásad. Stiahnite si naše tipy v oblasti hygieny pre personál vo vašom stravovacom zariadení tu.

Na stiahnutie